Miquel Corbera domina el campionat de trail autonòmic

El vallesà va liderar a la selecció catalana al triomf amb una gran actuació

Esports

Miquel Corbera en arribar a la meta
Miquel Corbera en arribar a la meta

Montornès del Vallès

Miquel Corbera va protagonitzar una gran actuació al Campionat d'Espanya de trail per federacions, celebrat a Lerín (Navarra). El de Montornès del Vallès va dominar la cursa de la modalitat vertical, de 27 km, fins al final, aconseguint la primera posició i encapçalant la selecció catalana cap al triomf per equips.

L'atleta vallesà va marcar el ritme de la prova i només va afluixar per una caiguda. Tot i això, Corbera es va recuperar i va endur-se el triomf final amb una marca de 2 hores, 9 minuts i 13 segons; més de dos minuts per davant del segon classificat. L'actuació de Corbera i dels seus companys de selecció li va donar a Catalunya el triomf de la classificació per equips, per davant de Múrcia i Aragó.

L'atleta de Montornès es mostrava molt content amb la seva progressió en declaracions a la federació espanyola: "Fa quatre anys vaig ser onzè i he anat progressant, ja tocava ser primer. El nivell és impressionant, a l'alçada de competicions mundials". Corbera també posava èmfasi en la preparació per la prova: "Una vertical és mental. Pots estar en forma, però si no estàs preparat mentalment no estaràs davant. A l'elit el nivell és tan alt que si et despites un quilòmetre et treuen un minut".

Miquel Corbera ja posa el punt de mira al mundial de trail que es disputarà a Innsbruck del 6 al 10 de juny. Allà, el montornesenc té assegurada la seva presència a la cursa vertical, però vol més: "A veure si la federació em selecciona per la clàssica. Jo vull córrer les dues, però sé que el meu objectiu principal ha de ser és la vertical".

Edicions locals