Els esplais de la Fundació Pere Tarrés reclamen als candidats de les municipals que escoltin el joves

Uns 350 monitors del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans s'han trobat el cap de setmana a Caldes de Montbui

Societat

Els esplais de la Fundació Pere Tarrés reclamen als candidats de les municipals que escoltin el joves
Els esplais de la Fundació Pere Tarrés reclamen als candidats de les municipals que escoltin el joves | Fundació Pere Tarrés

Caldes de Montbui

Uns 350 monitors i monitores dels centres i clubs del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés d’arreu de Catalunya i Balears es troben durant aquest cap de setmana a Caldes de Montbui per debatre i reflexionar sobre el paper dels joves en la transformació social i sobre l’emergència climàtica. Just quan arrenca la campanya electoral de les eleccions municipals del 28 de maig, la trobada posa sobre la taula la necessitat que els polítics escoltin les propostes dels joves per transformar la societat. “L’educació en el lleure pot tenir un impacte en el nostre entorn i pot posar les eines necessàries per donar la volta al sistema que ens governa i canviar el món”, ha afirmat la presidenta del MCECC, Anna Grau.

En la seva intervenció durant l’acte inaugural de la trobada, Grau ha demanat als partits polítics que escoltin "la veu dels joves. Amb la situació greu d’emergència climàtica que viu el nostre planeta els joves hi tenim molt a dir". També ha reivindicat la importància de l’educació en el lleure com a eix transversal que pot "proporcionar espais informals a infants, adolescents i joves que els permetin treballar aspectes tan importants com la salut mental, la interioritat, les relacions entre iguals, les famílies, la natura, i tot plegat amb una perspectiva feminista, ecologista i inclusiva".

A l’acte inaugural, celebrat al Parc de Can Rius, hi han assistit també Núria Valls i Carol, secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat; Isidre Pineda, alcalde de Caldes; Laia Cuscó, regidora de Cultura; Gregori Martínez, director gerent de l’Escola Pia; Anna Grau i Joan Morte, presidenta i vicepresident del MCECC.

La secretària d’Infància, Núria Valls ha destacat la importància que tenen els monitors i monitores en la nostra societat dient que són "un actiu molt important per al nostre país perquè des del lleure es fa política de veritat, es crea xarxa i es teixeixen vincles que són eines essencials per la salut mental".

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés és una federació amb un bagatge de més de 60 anys que agrupa més de 200 centres i clubs d’esplai distribuïts entre les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, Castelló, les illes de Mallorca i Menorca i també el Principat d’Andorra. Els seus centres acullen prop de 25.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca voluntària d’uns 4.500 monitors i monitores.

Edicions locals