El Circuit de Barcelona Catalunya rep les 6 hores de l’Espíritu de Montjuïc

La prova comptarà amb la presència de l'F1 Academy

Esports

El Circuit de Barcelona Catalunya rep les 6 hores de l’Espíritu de Montjuïc
El Circuit de Barcelona Catalunya rep les 6 hores de l’Espíritu de Montjuïc | Escuderia Targa Iberia

El cap de setmana el Circuit de Barcelona – Catalunya allotjarà l'Espíritu de Montjuïc, un esdeveniment que vol homenatjar a les curses de resistència que se celebraven entre els 60 i 70 al circuit barceloní. A més, dins de l'acte, hi haurà tres curses de l'F1 Academy i també de la Fórmula Regional Europea.

"Els preparatius estan tancats, el dissabte de 9 a 20 h ja comencem amb les curses. Diumenge tindrem les sis hores de resistència que rememoren a les antigues curses que se celebraven a Montjuïc a finals dels 60 i principis dels 70", comenta Jesús Pozo, coordinador de l'Espíritu de Montjuïc. Tant dissabte com diumenge l'asfalt del circuit estarà en constant ús, i és que com comenta Pozo, des de primera hora les diferents categories començaran a entrenar, la competició, s'estrena a partir de les 15.05 h amb la primera cursa de l'F1 Academy.

Activitats fora de l’asfalt

A banda de la competició al circuit, els organitzadors muntaran diverses activitats paral·leles al que passa a pista i homenatjant a la ja extingida 1000 km de Barcelona. "Feia temps que volíem organitzar un homenatge a les antigues curses de resistència que se celebraven a Montjuïc, i ens faltava muntar un bon espectacle. Fa alguns anys vam organitzar un retrobament amb antics pilots, però ens faltava celebrar la cursa que és la gran prova i a més única a Espanya. A més hem muntat una exposició molt especial que serà molt complicat de repetir, amb fotografies inèdites i també amb 4 cotxes exclusius que van participar en les antigues curses de resistència, com és el cas d'un Ford GT 40 que prové del Regne Unit", destaca Pozo.

Així doncs, el circuit torna a viure proves de cotxes clàssics i també de monoplaces actuals, tot plegat a només dues setmanes de la celebració del Gran Premi de Fórmula 1.

Edicions locals