Un itinerari formatiu gratuït per crear cooperatives

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitza aquestes formacions que es faran al llarg del mes de juny

Economia

Itinerari formatiu gratuït per a la creació de cooperatives
Itinerari formatiu gratuït per a la creació de cooperatives

Al llarg del mes de juny, l'Ateneu Cooperatiu del Vallès impulsa un nou itinerari formatiu per a la creació de cooperatives a la comarca, que porta per nom La Cooperativa: la tria que va més enllà de la forma jurídica. En total seran 7 sessions gratuïtes en línia, entre el 8 i el 29 de juny, totes les sessions seran de 10 h a 12 h, i és altament recomanable la inscripció i assistència a les 7 formacions.

Les sessions programades són les següents: introducció a l’ESS i el cooperativisme (8 de juny); dimensió social i laboral de les cooperatives (13 de juny); dimensió jurídica de les cooperatives (15 de juny); dimensió econòmica de les cooperatives (20 de juny); dimensió comercial i màrqueting de les cooperatives (22 de juny); dimensió de les cures (27 de juny); i dimensió comunicativa de les cooperatives (29 de juny).

La formació consta de l’exposició teòrica combinada amb la pràctica, l’explicació de casos reals, la resolució de dubtes i dinàmiques de treball, en les quals la participació de les inscrites serà clau per al desenvolupament de cada sessió. La formació es complementa amb sessions d’acompanyament individualitzades a cadascun dels projectes/entitats participants.

L'Ateneu Cooperatiu s'adreça amb aquest itinerari formatiu, principalment, a entitats, emprenedores, associacions, gestores i persones interessades a emprendre de forma col·lectiva i creant un impacte social i ambiental positiu, motivades en crear una cooperativa com a model econòmic.

En aquest sentit, l'Ateneu diu: "La vostra associació vol fer el pas a cooperativa? Sou un grup d’emprenedores amb un projecte afí al cooperativisme? Teniu la intenció de constituir una cooperativa? Si la resposta a aquestes preguntes és positiva, aquesta és la vostra oportunitat!".

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç, on també es pot consultar més en detall les característiques de cadascuna de les formacions.

Edicions locals