L'hora de guanyar

Ens trobem a pocs dies d’una de les dates més transcendents de la història de Catalunya. El 27S tenim una oportunitat única, una oportunitat que no es repetirà per fer un pas endavant i començar a construir un país nou i millor que deixar als nostres fills. Molts abans que nosaltres van lluitar en situacions molt més adverses que les actuals per tal d’aconseguir que arribéssim fins aquí. I ara donarien el que fos per poder-ho viure. Per ells i per les futures generacions, diumenge hem d’aconseguir una gran victòria.

Hem arribat fins aquí després d’haver-ho provat tot. Durant anys ens vam implicar com els que més en la democratització i modernització de l’Estat pensant que, d’aquesta manera, trobaríem una encaix. Però la realitat és que quan més democràtic i més modern s’ha tornat l’Estat espanyol, més s’ha atrevit amb Catalunya. Vivim en un Estat que es preocupa més de mantenir el seu statu quo, que es preocupa més de la bandera, que de garantir el benestar dels ciutadans, especialment si són catalans. D’exemples en tenim nombrosos, des del Corredor Mediterrani fins al recurs contra el decret de pobresa energètica o els incompliments de la dependència. Només ens queda fer un pas endavant.

Per això gent de procedències tan diverses com els signants d’aquest article ens hem unit en una llista. El sí és l’únic canvi possible, és l’única manera d’aconseguir un país millor pels nostres fills. Hi haurà gent que encara pensi en un canvi a l’Estat, que cregui en cants de sirena de futures reformes després de les eleccions. A ells només els podem dir que mirin la campanya que estan duent a terme totes aquestes formacions que parlen de canvis futurs al conjunt de l’Estat: cap proposta i molta por i amenaces i un desconeixement profund de la realitat catalana apel·lant als nostres orígens.  

Des de la por no es construeix res. El seus arguments són tan dèbils que es dilueixen com un terròs de sucre com li va passar ahir al president Rajoy en una entrevista. O quan fan referència a les pensions, un dret individual dels ciutadans – no territorial – guanyat gràcies a la cotització que aquests han fet durant anys. Molts catalans i espanyols cobren pensions d’Alemanya i França per haver treballat allà... Intenten fer por perquè en realitat són ells qui tenen por. Intenten fer por perquè no tenen res més a oferir.

Ha arribat l’hora que deixem enrere aquesta etapa. És l’hora de tenir confiança en el país, de superar les pors, de recordar tota aquella gent que durant anys va posar el seu granet de sorra perquè tinguéssim un país millor, de pensat en els nostres fills i començar a construir un país nou i millor per a tothom. A Escòcia i al Quebec molta gent se’n penedeix de no haver aprofitat la seva oportunitat. Coneixen cap país que després d’independitzar-se s’hagi penedit? Ara és l’hora. Pels nostres avis, pels nostres fills i per tots els que vindran, junts guanyarem la llibertat, el progrés econòmic i la justícia social.

Signat per Jordi Turull i la resta de candidats del Vallès Oriental de Junts pel Sí, Chakir El Homrani, Jordi Cuminal, Jaume Profitós, Ada Parellada i Èric Vergés

Edicions locals