Granollers, posa't guapa en tot!

A Granollers tenim el nostre propi model del 'posa't guapa' de Barcelona. La carretera avança a passes de gegant cap a un model més obert, comercialment parlant, per una ciutat que ja fa anys i panys que és punt de trobada del botiguer. De tant grosses que són les mossegades de les obres sobre l'asfalt que han trobat enterrada una torra medieval força important! Ara resulta que a Granollers tenim història! Però la sabrem valorar?

Granollers va creixent en pisos, obres i franquícies. Però hem de vigilar que no se'ns mengi. Hem de procurar que la vida més enllà de la caixa registradora serveixi per donar forma a una ciutat que és capital de comarca. ¿Com és que sempre que visito altres ciutats semblants a la meva, penso: a Granollers li falta això? Per què sempre trobo a faltar allò que en les altres capitals de comarca veïnes serveix per donar caràcter als seus carrers?

Sí que és cert, que un dissabte a la tarda hi ha molt moviment a la carretera, que no hi cap ni una agulla. Sí que és cert que la moguda de les associacions de comerciants han posat Granollers en el mapa (del món potser). I que hi ha vida cultural i d'associacions prou viva a la ciutat! Ho sé, i en formo part! Però cal anar més enllà, cal una ciutat que no ens faci envejar les altres.

Quan s'acaba la bogeria de la Festa Major de Blancs i Blaus, Granollers torna a ser la que era, aquella bella dorment constant.... Dotze mesos més aviat tristos. Passejar per la ciutat passades les 9 de la nit té un aire de pel·lícula de western. Per què? Fa un mes a la Porxada un grup de gent boja pel ball vam organitzar una ballada al carrer amb música en directe. Quin goig feia la plaça plena de gent, plena de tafaners, plena de balladors, plena de música. Altres ciutats com la nostra això ho fan cada mes, cada quinze dies.... a Granollers ho trobes 2 o 3 cops l'any! Per què?

A La Troca diverses entitats intenten fer mans i mànigues per organitzar activitats, fer ballar gegants, aixecar castells, cremar pólvora, crear una festa per la ciutat. I hi posen hores, esforços, nits de dormir poc... però n'hi ha prou? En fi, seguirem participant d'un munt d'activitats a través de les associacions, seguirem votant cada 4 anys, seguirem pagant impostos (això segur!) i esperant que la nostra ciutat creixi una mica més, però no tant com a centre comercial (sense massa personalitat) i pisos i obres, sinó en art, cultura, cinema, espectacle, música, i més!

Edicions locals