Carícia musical a Can Bordoi de Llinars

Tanco els ulls i respiro a fons. Amor transcendent en notes musicals. Bogeria passional s'arrossega i m'emmudeix la respiració. El patiment em talla el somriure. Sóc a la Pallissa de Can Bordoi. Aquest diumenge inicien el 12è Cicle de concerts a Sanata amb un concert de piano d'obres de Liszt amb el pianista granollerí Jordi López i Roig.

S'inicia el concert amb la peça Mazeppa. El pianista es confabula amb el piano i ens deixa atònits davant l'espectacularitat del llenguatge de l'emoció pianística. L'oxigen de la sala fa lloc, com pot, a les sensacions que commouen al públic. L'artista agrada i remou, ens deixa sense alè i em fa patir ja que no he vist cap ambulància a l'entrada. La música transmet sofriment i garbuix emocional però acaba endolcint-se amb el pas del moment; l'experiència del qui compon deu saber que, al final, és bo que triomfi una certa esperança de llum i pau.

La segona peça és el Somni d'amor i ens condueix, sense remei, a apuntar-nos a aquest somieig, per sort tan globalitzat, d'estimar. L'expressió de gaudi i elegància de l'esforç del pianista provoca l'admiració dels qui creiem escoltar amb cada cèl·lula del nostre cos. Seguiran les notes de la rapsòdia hongaresa que floten i juguen entre les cadires i el públic. Les mans del pianista s'empaiten en el teclat i anuncien alegria, d'aquella apta per a tothom; popular i participativa. El diàleg d'aquesta peça musical acaba, com en la mateixa vida, vencent.

Sort que l'espectacle dura poc perquè el piano començava a enamorar-se de les mans d'en Jordi López que l'han dut a vibrar i tremolar. Davant tanta bellesa musical l'escriptura se'm fa transparent. La música silencia els maldecaps i segurament deu fer baixar el colesterol. Em sap greu no dur barret per a poder-me'l treure al final d'una actuació tan emotiva.

Felicito al pianista, en Jordi López, i als organitzadors, la Teresa i en Gerard, així com a totes les persones i entitats que hi col·laboren. Faré tot el possible per anar seguint les joies musicals del Cicle de concerts a Sanata.

(Si voleu obtenir el programa podeu escriure a: concerts.sanata@hotmail.com).

Edicions locals