Unes terceres eleccions seria fer el ridícul

No sé si seria fer el ridícul, com afirma el president en funcions del govern espanyol, o tal vegada la demostració de la incapacitat política dels escollits pels espanyols de saber llegir el missatge de les votacions. Quan el partit en el poder perd dos milions de vots i la majoria absoluta és una advertència prou clara de la necessitat d’escoltar totes les opinions per diferents que siguin i no només aquelles que poden donar-li el poder una altra vegada.

Quan el govern en funcions no ha superat unes segones votacions ha arribat el moment de demostrar a la població la intel·ligència política en el saber escoltar, dialogar i filosofar. Tinc molt clar el missatge de les darreres votacions i la postura dels partits majoritaris. No els importa la voluntat popular, només els interessa el poder, interès recolzat en la por de les conseqüències legals que els hi poden caure a sobre una vegada no governin. La corrupció fa pudor i la ciutadania demana justícia. No tota, perquè si fos total no es votaria com es vota els partits més esquitxats per la corrupció.

Que Espanya necessita un canvi polític que esdevingui verdaderament democràtic és una veritat com un temple. D’altra manera la justícia no es trobaria en les condicions de poca credibilitat ciutadana. És indispensable que en l’anàlisi de les votacions i en la formació de govern s’escolti a totes les tendències, incloses les independentistes i s’estudien escrupolosament els articles de la Constitució que són prou clars i si no hi troben la solució és millor que es retirin i es convoquin les ridícules terceres votacions segons opina el president del govern.

Catalogar de ridícules unes votacions constitucionals, encara que sigui per tercera vegada, no significa que les votacions ho siguin, sinó que són els polítics majoritaris els qui el fan per incompetents i poc respectuosos amb la Constitució i la voluntat popular. La Constitució ho diu molt clar que  la voluntat del poble és sobirana i no trobar el camí d’aquesta voluntat només té una valoració, incapacitat o incompliment per falta d’intel·ligència. El funcionament del Congrés i del Senat en el torn de paraules dels congressistes i senadors és una demostració manipuladora com ho són les votacions perquè el resultat es coneix abans de celebrar-les.

La dignitat, també en el Congrés i el Senat, la tenen les persones no els partits i a l’hora de defensar les tesis polítiques corresponents han de tenir el mateix dret, i per tant el mateix temps, tots, siguin del partit que siguin. Donar menys temps als minoritaris és negar-los-hi el seu dret d’expressió i aquest fet és contrari a la Constitució i per a mi és una manera de fer políticament el ridícul.

Hi ha una dita que diu, en els pots petits hi ha la bona confitura, i en política els partís minoritaris acostumen a gaudir dels millors parlamentaris. Fer el ridícul, senyor president, és no escoltar a tothom. Les vostres paraules són el ressò de la por per la política impopular que la ciutadania, que ha perdut la por, denuncia. És veritat que cal un canvi en la política espanyola. Un canvi en profunditat que desbanqui del poder a aquells que han creat la situació actual i barrin el pas als que estan al seu costat. Farà la política espanyola el ridícul que denuncia el president el govern en funcions? No el farà, malauradament el ridícul ja hi està institucionalitzat. Només els ciutadans poden reconvertir la democràcia espanyola en veritable.

Edicions locals