Correrem per la Maria, i per molt més

Ara fa un any vam donar suport a una iniciativa solidària que aprofitava la Mitja de Granollers per córrer contra el càncer, per recordar el Toti –mort d’aquesta malaltia– i naturalment per sensibilitzar i recaptar diners per a l’hospital local. Aquest esperit s’encomana, i aquest any la mateixa cursa, que se celebra el febrer de 2013, servirà per recordar la Maria, una nena morta de càncer infantil, i per donar suport a la investigació de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Canvien els protagonistes, però és unformat similar, i confirma la força dels que inventen coses i les fan possibles amb èxit: no només les veuen realitzades sinó que comproven com altra gent n’agafa el relleu, talment com en una cursa. És una història que inclou dolor, rebel·lió, capacitat organitzativa, solidaritat, ciència, investigació. Com moltes que vam sentir arran de La Marató de TV3.

Apuntar-nos a iniciatives tan de veritat com aquesta ens satisfà perquè retraten un ADN molt del país, que potser algun dia també caldrà investigar científicament. El de la gent que planta cara a moments de dolor buscant sortides que ja no els serviran a ells però que seran molt útils per a altres. Durant aquestes us animarem a participar a la cursa, us detallarem la importància de la investigació en càncer infantil.

Sabem que no hi veureu només un cas particular, una iniciativa local, sinó una manera de fer. Els organitzadors de la Mitja de Granollers es mostren orgullosos que una cursa que ja té prestigi i èxit de participació serveixi de vehicle de solidaritat. És el mateix que sentim quan ens hi apuntem des de l’ARA. Ho fem per ajudar, però sobretot per encomanar-nos d’aquest esperit.

Edicions locals