Correm la Mitja Marató contra el càncer amb dolor i a l'esprint

Els amics d'en Toti i la Mitja Marató de Granollers ens van ensenyar fa tres anys a córrer contra el càncer. No és que nosaltres ajudéssim, és que deixar que hi fóssim ens va ajudar, a nosaltres i als nostres lectors. Ens va ajudar a entendre el dolor per la pèrdua dels que estimes, a valorar el coratge de les famílies i els amics i els malalts, i a donar tota la importància a la investigació per acabar amb aquesta malaltia que per sort no sempre mata però per desgràcia encara mata. Que la vinculació de l'ARA a la cursa i a la seva voluntat solidària arribi al tercer any i sigui ja una tradició, un clàssic, que perduri, és un dels honors més grans per la nostra curta trajectòria.


Aquest any diem #forçaMiquel i reconeixem l'empenta de la seva família. La família que ens presenta així el seu fill. "El Miquel era un nen de 10 anys ple d'il·lusions quan una cruel leucèmia se'l va emportar, després de 7 anys i mig de lluita ferotge. Va ser un nen pacient des del moment de néixer, tranquil, afectuós, molt valent, amb un somriure tendre i una mirada transparent que ho deia tot d'ell. El que ens ha deixat el Miquel és la força, la pau que tenia. Mai una queixa per res. Junts érem l'equip invencible però no va poder ser, la leucèmia ens va vèncer”.

Donant força a en Miquel fem estable el suport als equips de l'hospital Sant Joan de Déu. Aquesta edició correm amb més entusiasme però també amb més dolor que mai. Perquè fa molt poc vam viure el dia més trist i més dur i més injust i més insuportable de la història de l'ARA. L'Ignasi Pujol, cap d'economia, alegria de la redacció, ànima d'un equip jove i entusiasta, ens ha deixat, als 32 anys. Un desenllaç injustíssim, l'adéu sobtat del company que en els últims mesos ens ha anat consolant a tots nosaltres de la seva malaltia. Perquè notava que el seu càncer salvatge ens feia molt de mal a tots. Ell era qui la suportava amb un somriure més franc.

L'Ignasi ens ha regalat una lliçó de coratge, d'optimisme, de capacitat de lluita, de fortalesa davant el dolor. L'hem estimat moltíssim, l'estimem i l'estimarem sempre. Hem après molt d'ell. I el nostre al·licient i compromís en la cursa contra el càncer és més viscut, més intens, el fem amb més ràbia i amb més il·lusió. Enfadats, i per tant motivadíssims. Per això, tot i ser una mitja marató, l'esperit serà de fer un esprint, recaptar diners i suports per córrer encara més. Per l'Ignasi. Pel Miquel. Per tots els malalts. Que sigui una cursa és la millor metàfora: correm i correm perquè hi ha molta, molta pressa per vèncer el maleït càncer.

Edicions locals