Nascuts el 2010, l'ARA i en Pol es troben a Granollers

En Pol va néixer el 22 d’agost del 2010. Faltava poc perquè neixés l’ARA, que ho faria el 28 de novembre del mateix any. Aquest mes de febrer de 2015, la Mitja de Granollers ha fet que ens coneguem, que les nostres vides es creuin, que poguem contribuir a difondre la realitat d’en Pol, que fem camí plegats uns dies, que us convidem a córrer per ell.
Per a l’ARA ja és una tradició col·laborar amb causes solidàries vinculades a la Mitja. És el quart any que ho fem. Vam córrer per en Toti, pel càncer infantil, per en Miquel, i aquest any correm per en Pol, per al ProyectoPol.

En Pol Molinos, que té la nostra edat, va fer un petit plor després de néixer i es va adormir durant tres setmanes. I després va passar uns mesos amb la sonda nasogàstrica. Del que té en Pol se’n diu hiperglicinèmia no cetòsica, dues paraulotes que descriuen una malaltia metabòlica crònica degenerativa d’origen genètic. No té cura.

La família del Pol porta quatre anys i mig de lluita, al seu costat. Per donar a conèixer altres nens com en Pol (són 14 casos a Espanya), perquè s’investigui, perquè el Pol segueixi somrient. En Tony, el pare, vol córrer una triatló olímpica amb al seu fill, inspirant-se en el que va fer un altre pare. I l’ajuden amics que han volgut difonfre el Proyecto Pol, que és la primera i única associació catalana i espanyola dedicada a aquesta malaltia. Algú havia de ser el primer.

A vegades la vida és una cursa d’obstacles, i a vegades els que s’hi enfronten troben la força per convertir cada entrebanc en una motivació més. La nostra col·laboració amb la Mitja de Granollers és, segons com, una cursa de relleus. Cada any coneixem un nou cas, i conèixer un nou cas vol dir conéixer una persona que pateix, i una família que es desviu per ella. De poques situacions s’aprén tant com d’aquesta: acostar-te a gent entusiasta que planta cara a l’adversitat.

La investigació ha de córrer per atrapar i avançar tantes malalties que es creuen a les nostres vides. I nosaltres correm junts per accelerar-ho, que és urgent.

Edicions locals