Bucle penal i microinfraestructura de l'espectacle

Aquest estiu m'he trobat un amic inconcret en una festa major d'un poble inconcret del nostrat Vallès. Era el matí i estava trajinant en pena unes tanques de ferro d’aquestes que a les Festes Majors sempre fan servir per delimitar els actes, cada cop més raquítics, no fos cas que algú no hi passi per sobre i el trepitgi. L’acte. No sé si m’explico.

M’explica que està fent un servei a la comunitat perquè el van pescar en algun marge fotent-se unes clenxes o alguna cosa d’aquest estil. El més divertit del cas és que no ha dormit en tota la nit per fer presència vivencial en un acte d’aquests nocturns de la festa major i ara, em confessa, “M’he hagut de fotre quatre línies perquè no sé ni on foto els dits dels peus”.

Molt bonic! L’administració castiga als qui es droguen a fer coses que no poden fer a menys que vagin drogats!

Imagineu-vos que els qui li controlen al meu amic els serveis a la societat li fan un control antidooping… Què passaria? Que li trobarien traces i això els obligaria a obrir un nou procés en el que la pena, potser, serien més serveis a la societat que el pobre nano no podria prestar sense drogar-se.

Entenc que per l’administració això del servicialisme presencial a la comunitat li ve com dit a l’anell en aquestes èpoques en que ens estan posant el cap com un timbal amb el tema de la crisi. Suposo que aviat els peatons que creuin en vermell podran eixugar el seu delicte treballant de franc en una escola bressol. A mi no em sembla ni bona ni mala idea. És més, em sembla bona idea si això fa que les escoles bressol municipals baixin les quotes. Que, pel que val una escola bressol de les anomenades públiques avui en dia, un diria que porta la canalla a Harvard.

No sé si era en Burroughs que va dir que preveia que el governs mundials portarien a les societats cap a situacions totalitàries amb l’excusa de la guerra contra les drogues. Ho cito de memòria perquè tant li fa qui ho hagi dit. El cas és que algú ho va preveure i ja està passant.
Aviam si passa alguna altra cosa. Si passa us aviso.

Edicions locals