La campanya de la consulta

8 de novembre de 2014. Jornada de reflexió. El dia abans de la consulta sobre la independència de Catalunya. Una consulta que té dues preguntes. Els dies anterior, lògicament, ha tingut lloc la campanya per demanar el(s) vot(s).

ERC i CiU es van fusionar a un sol partit (Convergència Republicana) després de la data de la consulta, quan ERC va aprovar els pressupostos i va entrar al govern. Així, el nou partit ha fet campanya pel Sí-Sí. Conjuntament amb l’ANC han fet un lipdub per tota Catalunya i una altra Gigafoto que tampoc han ensenyat.

Pel que fa els espanyolistes, el lema de campanya del PP ha sigut “Por la convivencia, vota NO (pero solo una vez, que sino no cuenta)”. Ciutadans han decidit no fer campanya perquè per ells la consulta és anticonstitucional i sediciosa. Només han declarat que “¿A que no sabéis quién convocaba también refendums con dos preguntas? Exacto, Hitler”.

Unió, que va quedar despenjada quan Convergència se’n va anar amb Esquerra, han fet campanya amb el lema “Vota Sí i vota No”, un lema molt potent. A més, a qui voti Sí+No i faci una foto a la papereta, el Grup Godó li regalarà una subscripció anual a La Vanguardia.

El PSC va anunciar que demanaria just el contrari que demanessin el PP i CiU, així que ha fet campanya pel No+Sí. Que aquest vot sigui nul no ha incomodat a Pere Navarro: “També vaig tenir els collons de demanar l’abdicació del Rei en favor del príncep, o sigui que ja no ve d’aquí”.

Iniciativa ha defensat des del primer moment el “Sí” a la primera pregunta i llibertat de vot a la segona. Amb el lema “Ho sembla, però no votem el mateix que la dreta” han deixat claríssim que no voten el mateix que Convergència ni Unió.

I finalment la CUP ha fet un fotimer d’assemblees i els ha costat Déu i ajuda, però han decidit apostar pel lema “Sí i Sí crític” perquè no és la pregunta que volia la classe obrera.

(Per si no us n’havíeu adonat, aquest text és ficció. Ho podeu veure clarament en el primer paràgraf, on parlo de la jornada de reflexió de la consulta. No hi haurà jornada de reflexió perquè la consulta no es farà).

Edicions locals