Visca la Festa Major!

Falten pocs dies perquè la ciutat es tenyeixi de blanc i de blau. Els dos colors de la festa, els dos colors que fan festa. La nostra, la de Granollers, la Festa Major de Blancs i Blaus.
Una festa feta per la gent. Cada un dels actes que trobem al programa –i els que no– estan pensats, dissenyats i organitzats per la gent de la ciutat. Deixeu-me agrair amb aquestes línies el treball de la Comissió de Festa Major i el treball de Blancs i de Blaus, de les dues colles i totes les persones que hi ha al darrera durant els 365 dies de l’any, i sense les quals aquesta festa no seria possible. És per això que la festa tenyeix i com diu La Guimbada transforma tota la ciutat. Un treball, que a vegades queda amagat darrera el programa i cal explicar, reconèixer i agrair. Són moltes mans, moltes mirades, les que des de fa més de 30 anys, any rere any han fet créixer la festa i hi han aportat el seu gra de sorra. És una festa de tots i per a tots, per a grans i petits. Una festa per a tothom.

Quan tenia quatre anys vaig posar-me el mocador per sortir a cór-rer i a saltar, a participar de la festa. Més tard vaig agafar una càmera sota el braç per gravar tot allò que passava als carrers i places de la ciutat. I aquests darrers anys he tingut l’oportunitat de viure-la com a regidora de Cultura. Des de diferents perspectives he pogut descobrir infinits moments i racons de la festa, tot un privilegi i un orgull viure i ser d’aquesta ciutat, de Granollers. Somriures còmplices, mirades que es creuen, llàgrimes, alegries… Moments de tot. Il·lusió, ganes, esforç, hores, dedicació… però sobretot passió. Passió per la festa –per la nostra festa–, per la cultura popular, pel carrer, per la música, pel foc, per l’aigua… per compartir, per construir, per transformar idees i somnis en realitat.

Posem-nos el mocador i sortim a ballar, a estirar la corda, a passar rajoles… En definitiva, a passejar, a retrobar amics, a fer festa, i a fer, com cada any, la millor festa major de Catalunya.

Visca els Blancs!
Visca els Blaus!
Visca la Festa Major de Granollers!

Edicions locals