Esdeveniments i hotels, uns dels jardiners del paisatge

President de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental

Com a representat del sector hoteler m’agradaria expressar la meva satisfacció pels nous esdeveniments que tenim a la comarca, com el Daydream Festival, o la V de V Endurance Series, al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aquests esdeveniments han provocat que gairebé 12.000 persones aterressin a la nostra terra i hotels, de diferents països del món, aquesta darrera Setmana Santa, fet que va provocar un 85% d’ocupació a més de 10 hotels del Vallès Oriental. Per això pensem en la despesa corrent que suposen aquestes estades, com restaurants, comerç, transport públic, taxis, lloguers de cotxes, etc.

Dic això perquè tot sovint a la nostra societat ens hem acostumat a penalitzar les coses des de la ignorància, a criticar-les i a fer que, si pot ser, desapareguin de les nostres vides sense sospesar que l’activitat econòmica al sector serveis del Vallès Oriental és el nostre jardí que, amb més de 500 llocs de treball als hotels i altres milers a diferents tipus de negoci, ajuda a cuidar.

A tothom li agrada anar en cotxe i veure que el paisatge del seu territori està verd i ben cuidat. Mirar els camps perfectament llaurats és un dels plaers en viatjar o un dels segells de la gent que hi viu. Saber que al nostre comerç per exemple trobarem l’aliment que necessitem ningú ho posa en dubte, fruit d’aquests camps que els jardiners del paisatge cada dia cuiden i mimen.

Ignorem també o no posem en dubte que moltes activitats econòmiques, com aquesta agricultura o serveis com les pistes d’esquí han d’estar subvencionades, i així ha de ser per vertebrar un territori, i que la gent que hi viu pugui guanyar-se la vida arran d’una activitat econòmica. I que ens facin, ho repeteixo, de jardiners del paisatge.  

Qui no gaudeix dels camps de la Cerdanya, llaurats per gent que moltes vegades són alhora pagesos i monitors d’esquí?

Per tant, si els llocs de treball del Vallès Oriental són els jardiners del paisatge, per què sistemàticament ens oposem a tot allò que és nou?... I sobretot si s’organitza en llocs com el Circuit de Barcelona-Catalunya, una icona del paisatge que hem de cuidar i mimar, perquè perfectes no som, i totes les coses són millorables i gestionables... cal enfonsar-ho tot només per ignorància? Els hotels del Vallès Oriental volem ser jardiners del paisatge.

Ja ho deia aquell... un de sol va molt ràpid, però tots junts anirem més lents però més lluny.

Edicions locals