Republicanes i d'Esquerres

President d'ERC del Vallès Oriental

Aquests darrers dies s’han posat damunt la taula algunes iniciatives que promouen, amb matisos diferents, les candidatures unitàries o la unitat d’acció, tant davant les properes eleccions municipals com en el camí que resta per fer efectiva la República proclamada el 27 d’octubre.

Aquestes iniciatives, però, no són l’estratègia que ens farà guanyadors, perquè, lluny d’eixamplar la base republicana i ampliar majories, l’empetiteix. Certament, el mantra de la unitat és defensat per alguns que voldrien un moviment republicà uniforme en idees, formes i persones.

Totes les opcions independentistes i republicanes han de treballar en el seu espai ideològic per fer més ample el camí i perquè moltes més persones s’hi sentin interpel·lades. És de calaix.

Esquerra fa molts anys que pica pedra i ho continuarà fent perquè sap que aquesta és la feina que cal fer per arribar a l’objectiu. La nostra és una crida a la diversitat, una crida a una transversalitat autèntica, que no es limiti a la que ja ha assolit l’independentisme, especialment després de l’1 i el 3 d’octubre.

La gent d’Esquerra té clar que la polarització entre república i monarquia (altres diuen entre independentisme i unionisme) no fa altra cosa que polaritzar el debat i això només afavoreix la causa de l’unionisme.

Les causes republicanes seran més fortes com més diverses i àmplies siguin. I la nostra és republicana i d’esquerres.

Edicions locals