El Petit Cirerer a la 'revenda'

Regidor de Sumem Parets

La setmana passada ens vam sorprendre amb la notícia de l'anunci de venda d'un immoble al nostre municipi que fins fa poc era propietat de l'Ajuntament de Parets i que es va sotmetre a subhasta pública per un preu de sortida de 66.000 euros: el Petit Cirerer, una escola infantil on molts paretans i paretanes van passar els seus primers dies de la infància.

Així, doncs, la setmana passada, en un portal immobiliari, trobàvem aquest solar de més de 400 metres quadrats que va guanyar l'única persona (o immobiliària?) que es va presentar a la subhasta.

Sumem Parets es va negar en rotund a la venda d'aquest immoble, i més per un preu tan baix. A més a més amb aquesta acció es posava fi a la cerca d'altres usos i alternatives, més encara amb la que continua caient en matèria d'habitatge.

L'especulació tant de la venda com dels lloguers segueix sent una realitat en el nostre municipi malgrat la crisi, on els joves i no tan joves paguen preus desorbitats per un dret bàsic per tots però fals en la seva execució. Hem insistit diverses vegades a ser imaginatius i valents a l'hora d'executar polítiques socials i mediambientals, necessàries per a aquest nou context que ens està tocant viure i que creiem que ha vingut per quedar-se.

En aquest cas en particular podríem haver fet un pas més en la bona direcció; posem-ne un exemple: Sabeu què són les cooperatives d'habitatges amb cessió d'ús? A part d'exemples en ambients més rurals, l'Ajuntament de Barcelona sembla que sí i ja s'ha posat a fer feina (podeu buscar al web les paraules "solar cooperativa cessió d'ús Barcelona" i sortiran notícies explicant-ho).

És una forma d'adquirir un habitatge a un preu assequible, just i per a tota la vida, que evita l'especulació i la propietat recau sobre una cooperativa de la qual ets integrant, que a més permet que els teus familiars heretin els teus drets d'ús sobre l'habitatge. Sona bé, oi? No es podria almenys haver estudiat aquesta opció o una altra similar abans de malvendre el nostre patrimoni? Tanta infraestructura pública ens sobra?

Política en minúscules, PSC de Parets.

Edicions locals