Que no ens falti mai un somni!

President de la Fundació Espavila

Un somni pel qual lluitar, un projecte per realitzar, una cosa per aprendre, un lloc per anar... És cert que la realitat diària no ens ofereix en general bones perspectives ni motius de gran optimisme; però, qui ens pot negar l'esperança engrescadora de poder fer realitat un somni? Ningú, diria jo, perquè els somnis són propietat exclusiva de cadascú. Però, per fer-los realitat són imprescindibles tres coses: il·lusió, perseverança i, sobretot, una gran dosi d'esforç. En aquest sentit vull recordar la força de les paraules d'una bonica cançó d'en Joan Manuel Serrat Per construir un bell somni:

"Per construir un bell somni, el primer que cal és estar despert, mà ferma per dur les brides i fer-se un projecte a mida comptant que tot s'encongeix.

Materials de primera. Amples i profunds els seus fonaments, a prova de malentesos, compromisos, interessos i accidents.

Orientat al sud i protegits dels vents.

Res no cura les ferides com un bell somni.

Qui és que no arrisca la vida per un bell somni?

Què seria de nosaltres sense un bell somni?

Què en feríem del dia i de la nit?

Per construir un bell somni cal posar-s'hi a plena dedicació i estar pendent, a tota hora, de si riu, si dorm, si plora com si es tractés d'un nadó.

I, pel bé de l'empresa és imprescindible estar assabentat que a la fi de la proesa serà una sorpresa el seu resultat.

Hi ha un bon tros entre els somnis i la realitat.

Per construir un bell somni cal a més a més ser prou eixerit - quan es gira la fortuna - per sortir d'entre les runes i fer-ne un altre, tot seguit".

Aquestes paraules d'en Serrat ens porten un a missatge d'esperança; recomano posar-hi música, entreu a YouTube, per exemple. És una delícia escoltar-lo.

Els somnis, grans o petits, són el motor de les nostres il·lusions que ens predisposen a superar reptes i, en definitiva, viure més intensament. Què seria de nosaltres sense un bell somni? Però, tal com diu en Serrat, el primer que cal és estar ben desperts. Espavilem-nos!

Edicions locals