2021: l'any per reactivar la ciutat

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Encetem un nou any, molt marcat per la pandèmia i per una crisi que ho ha capgirat tot. A aquestes alçades, sempre és bo mirar enrere i fer balanç del nou any, que seguirà marcat per unes condicions d’emergència extraordinàries.

Davant d’aquesta situació, des del nostre Grup Municipal seguim, com hem fet des del primer moment, fent propostes, aportant idees i demanant mesures orientades a pal·liar els efectes que l’emergència sanitària ha tingut en tots els àmbits, treballant per poder revertir les situacions més precàries i les desigualtats. Perquè aquesta crisi és una crisi humanitària mundial, que ens posa en perill a totes i posa en evidència les debilitats i mancances del sistema en què vivim.

A l’inici del mandat, ens plantejàvem diferents línies d’acció per poder tirar endavant el model de ciutat en el que creiem. Un any i mig després, seguim més convençudes que mai que ens cal avançar per fer de Granollers una ciutat més viva, cohesionada i radicalment republicana. El Dret a l’Habitatge, la Salut en tots els seus àmbits o les dificultats per accedir i mantenir-se al món laboral són elements claus que més enllà d’aquesta situació de pandèmia ens cal reivindicar sempre.

És evident, que la situació que vivim fa que no ens puguem permetre desaprofitar més oportunitats. Ens cal ser ambiciosos i fer una mirada valenta a tots els àmbits, especialment a Europa, plantejant projectes innovadors i atractius que es puguin finançar amb fons europeus i el programa NextGeneration. Granollers ha de ser una ciutat referent en aquest àmbit, plantejant noves idees i projectes útils per la gent. Ens hi juguem el futur de la ciutat i ens cal fer propostes claus que puguin servir per revitalitzar la ciutat.

Venim d’un any totalment atípic, un any que fa necessari que ens proposem fer les coses d’una manera diferent i fer valdre allò que molt sovint no teníem prou en compte, la cura de qui ens envolta, posant la vida i les persones al centre. A més, durant aquests mesos encara ens hem refermat en allò que defensem des del primer dia, que les administracions, especialment els Ajuntaments, som l’administració clau per a millorar la vida de la ciutadania: tirant endavant polítiques municipals útils i reclamant a les administracions superiors tot allò que ajudi a superar les adversitats i dificultats d’aquesta crisi.

Així, si el 2020 ha estat un any de destrucció, el 2021 hauria de ser un any de reconstrucció. Des de l’aparició del virus s’han perdut moltes vides i llocs de treball. Les notícies sobre nous tractaments i vacunes ens generen esperança i han de servir per fer d’aquest 2021 l’any de la recuperació. Una recuperació que ha d’arribar a tothom. Per tant, tenim el repte i la responsabilitat de treballar, encara més fermament, per tal que d’aquesta crisi ens en sortim totes.

Edicions locals