Cap vot republicà a casa

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Aquest 14 de febrer els tribunals i els interessos polítics d’alguns han prioritzat celebrar eleccions per damunt del consens polític i sanitari d’ajornar-les. Enmig de la pandèmia, d’aquesta crisi sanitària, però també social, humanitària i emocional, ens trobem davant d’unes eleccions que tornen a ser crucials per al poble de Catalunya.

Uns comicis que tornen a suposar un plebiscit per la ciutadania del nostre país: independència o 155; immobilisme o República catalana, repressió o llibertat; amnèsia i passat o esperança i futur. Hem de fer que guanyi el bloc de l’esperança i el futur, necessitem que el republicanisme i el lideratge independentista d’esquerres guanyi de forma clara. Cap vot independentista ha de quedar-se a casa, perquè ens cal que ser forts a les urnes i a la màxima institució del nostre país: el Parlament. Només sent molts, sumant una majoria àmplia i republicana serem més a prop d’una solució democràtica, davant la situació de regressió de drets i llibertats que patim com a poble.

Aquest 14 de febrer votarem Independència, independència que no ha de servir per fer un país de qualsevol manera: no. Volem fer un país millor, amb el bé comú com a pilar fonamental, amb l’honestedat, la justícia social i el feminisme com a bandera, basat en els valors republicans que han d’articular el nostre dia a dia. Per a que això passi, ens cal assegurar un Govern independentista i progressista. Un Govern que clarament digui no al feixisme que creix i es pretén passejar pels nostres carrers i les nostres institucions com si res.

Granollers sovint ha estat anomenada l’Ohio català, ja que el resultat de les eleccions que es dona a la ciutat s’acostuma a reproduir en igual proporció a escala de país. Granollers, com el país, és una ciutat diversa, on conviuen tot tipus de persones amb ideologies, pensaments, inquietuds i necessitats diferents. La nostra ciutat és un gran exemple de com pot funcionar la via àmplia cap a la independència, una via que passa per sumar més gent al nostre projecte, gent que no convencerem amb arguments simplistes i reduccionistes de Twitter. Els hem de convèncer amb el nostre projecte i el nostre exemple, treballant per fer una ciutat i un país millor.

La pandèmia que ens sacseja i el cansament acumulat fa que molta gent s’estigui plantejant no anar a votar, i es preveu que la participació pugui baixar. Però no ens ho podem permetre, hem de garantir la seguretat de les votacions i animar a tothom a votar. Cada vot republicà que es quedi a casa és un vot regalat al 155 i a la via VOX. Si el bloc del 155 amb Illa al capdavant guanya les eleccions, tots els grans consensos del nostre país estan en perill.

El 14 de febrer tenim l’oportunitat de donar-li al nostre país el nou lideratge que tant necessita, un lideratge nítidament independentista i progressista. Ara és hora de recuperar les nostres institucions, és hora de recuperar la iniciativa, de reconstruir l’independentisme i reprendre el camí cap a la llibertat. Per seguir sumant, ser més, construir grans majories i fer de la via amplia cap a la independència, una realitat.

Edicions locals