Bla, bla, bla...

Membre de la Taula de l'Aigua de Mollet del Vallès i portaveu d'Aigua d'Ecologistes en Acció

La jove activista Greta Thunberg, líder mundial de la lluita contra el canvi climàtic, indignada resumia la 26a Cimera del Clima (COP26) amb aquestes paraules:  "Bla, bla, bla…". Boniques paraules buides que, maquillades de verd, obviaven l'omissió en els documents finals d'accions i mesures concretes per aturar les emissions de Gasos Efecte Hivernacle (GEH) I així evitar l'obligatorietat d'implementació.

El capitalisme, com una bicicleta que no pot deixar de pedalar per no caure, s’enfila cap a l'abisme de la falta de matèries primeres  i del col·lapse econòmic i climàtic. És evident i la comunitat científica no es cansa de repetir-ho: calen canvis profunds.

Ha quedat clar que no podem continuar amb les mateixes receptes fallides. El creixement és impossible i incompatible amb la vida, el planeta no dona més de si i no hi ha planeta B. Cal, d’acord amb el que diuen els textos de la COP26 (sense concretar mesures, és clar), emfatitzar amb ‘la importància de conservar, protegir i restaurar natura i ecosistemes'.

Si anem a l’àmbit local i aterrem a Mollet, més del mateix. Mentre que s'anuncia a bombo i platerets que Mollet és un exemple de ciutat verda, d’altra banda, es vol destruir l'espai verd i agrícola del Calderí i es planifica construir habitatges als Pinetons (a Gallecs). Més contaminació, més riscos d'inundació, més emissions de GEH, més riscos per a la salut i per a la vida de les persones i les espècies, més 'Bla, bla, bla…'

Edicions locals