Granollers és mundial!

Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Granollers

Obrim les portes al Mundial d’Handbol Femení 2021. Avui es fa realitat un gran somni, convertir Granollers en seu mundial del nostre esport de base.

Tanquem el compte enrere sumant moltes hores de dedicació, amb un equip amb una implicació extraordinària, amb nervis, amb il·lusió i ganes de veure com s’obren les entrades del Palau d’esports i surten les jugadores a la pista.

Sabem del cert que aquest serà un dels esdeveniments esportius més grans i més importants que viurà Granollers. La ciutat farà la volta al món i es convertirà en l’epicentre d’una competició mundial, d’handbol i femenina. I m’agradaria posar èmfasi en el fet que sigui femení. En ple segle XXI, a la nostra societat i al món de l’esport encara continua havent-hi desigualtats de gènere. Ens queda molt camí per recórrer però esdeveniments com aquest son necessaris per posar a l'esport femení a dalt de tot, per fer visible la igualtat en tots els àmbits.

Les xifres d’aquest Mundial són d’una magnitud aclaparadora: 32 països participants, 38 partits, més de 500 voluntaris, 300 periodistes, 700 milions d’espectadors de televisió i més de 170 països que tindran la mirada posada a Granollers.

Que tot això passi a casa nostra és un somni.

Imagino, per moments, la Kaba Gassama, el nostre emblema d’handbol femení, jugant a casa i sentint l’escalf de la ciutat.

Imagino les jugadores del Balonmano Granollers veient les seves grans referents, com la Nora Mork, la Lois Abbing, la Cristina Neagu, la Grace Zaadi o la Kaba, a la mateixa pista on entrenen cada setmana.

Imagino els ulls emocionats de la meva filla Carlotta i la resta de companyes del seu equip de prebenjamines mirant cada partit.

Imagino una grada plena de banderes, de cultures, de veus en molts idiomes, de crits d’ànims, de xiulets, de bombos i de màxima felicitat.

Imagino la ciutat, tan acollidora com sempre, vestida de Mundial i de Nadal i convertida en un gran passeig cosmopolita, obert al món.

Granollers viu un somni en clau d’handbol. Fem vibrar la ciutat. Benvinguts i benvingudes al Mundial!

Edicions locals