És Festa Major!

Regidora de Junts per Granollers

‘Quan l’estiu s’acaba i s’acosta anar a currar, Granollers fa festa i no pensa en l’endemà’. Així ho diu La Guimbada, l’himne de Festa Major de Blancs i Blaus que sona després del pregó, 100% collita pròpia, amb lletra d’en Jaume Sesé i música d’en Martí Ventura.

‘Anirem a ballar a la Porxada i de festa, de festa ballarem fins a la matinada i veurem sortir el sol’.

Doncs sembla que enguany ho podrem fer: ‘Blancs i Blaus, ara és l’hora d’estripar’, vosaltres sou els autèntics protagonistes de la nostra Festa Major, els que inicialment amb la juguesca de dos rajolers vàreu convocar la ciutadania, que vestida de blanc o blau, animava als contrincants; i que any rere any heu sabut mantenir aquesta essència fent créixer la festa amb empenta, ganes, força i sobretot enginy per continuar mobilitzant durant dècades granollerins i granollerines i també els veïns i veïnes de la comarca perquè els darrers dies d’agost llueixin els colors blancs i blaus i participin activament de la nostra gran festa d’estiu.

Perquè la Festa Major de Granollers és una festa de [email protected], on hi ha lloc per a tothom, per a tots els gustos i per a totes les edats, és una festa participativa que s’escampa per tots els racons de la ciutat. I és tan esperada que per això ha estat la gran enyorada dels darrers anys…!

El juny de 2021 les colles es van veure obligades a presentar una festa amb un programa encara restringit per la Covid-19, una celebració adaptada a les circumstàncies on tot quedava a l’aire per la incertesa; però sembla que després d’esdeveniments cabdals a la ciutat com les recuperades Fires i Festes de l’Ascensió i la Granollers Cup, la ciutat retroba el seu dinamisme i el pol d’atracció de la rodalia i comarca amb aquesta nova i propera edició de La Festa de Blancs i Blaus 2022.

Des de Junts per Granollers estem convençuts que la festa d’aquest estiu serà el retorn definitiu a la normalitat, d’una ciutat viva, amb una identitat pròpia on la societat civil és el motor d’aquests i d’altres esdeveniments de collita pròpia, de quilòmetre 0, que ens fan una ciutat singular; una societat civil promotora i impulsora que ha de comptar sempre amb el suport en tots els sentits de l’administració per garantir-ne la continuïtat i futur.

Quan l’estiu s’acabi, les colles de Blancs i Blaus, els gegants i els capgrossos, el bestiari de Festa Major, les entitats i col·laboradors tornaran a omplir places i carrers amb tantes o més ganes que mai, i de ben segur que aquest any ens tornaran a sorprendre.

Gaudim de la festa, fem-nos la nostra, siguem participatius, però no oblidem ser cívics i tolerants, respectuosos amb la gent i la ciutat, diguem no al vandalisme i la violència, perquè és responsabilitat de [email protected]!

Visca els Blanc i Blaus!

Bon estiu! Ens veiem per la Festa Major!

Expresidenta de Gran Centre

Edicions locals