'La independència no es compra ni es ven, es pren'

Escriptor. Ha estat promotor de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental

Les properes eleccions municipals catalanes han d’atorgar a cada ajuntament la raó de la llibertat dels pobles, que és la seva independència. El pensament de Lluís M. Xirinacs és molt clar i el vot independentista li donarà la força. Però no només l’independentista, sinó el democràtic. No es pot ser independentista sense ser demòcrata. A Catalunya, en el seu procés històric, la seva independència li va ser robada per la guerra d’un rei que no era espanyol, i Espanya li va donar la raó.

I fa 300 anys que Catalunya és esclava. Però l’esclavatge no li ha fet perdre el valor de la seva identitat demostrada per una cultura que manté viva la seva identitat. I la persecució contra els drets de ser és una constant en un estat suposadament democràtic que tampoc reconeix els drets d’altres pobles de la península Ibèrica.

Les eleccions municipals de l’any 2023 han de ser el volcà que proclami arreu amb molta claredat els drets d’un poble que és i no el deixen ser. Els partits independentistes tenen dret a la seva filosofia, però no el tenen en el poc respecte entre ells. Hi ha una filosofia comuna que porta a la independència i en una democràcia és la victòria a les urnes. No ens hem d’enlluernar pels noms, sinó per la fermesa democràtica independentista i per l’objectiu comú de llibertat. Cal estar preparats per captar la qualitat independentista dels partits, per la saviesa intel·ligent dels aspirants, però sobretot els independentistes hem de donar el do de pit convençuts que la democràcia dona la raó política al nostre vot independentista.

Catalunya li porta 100 anys d’avantatge a Espanya en la seva legalitat de ser. Catalunya tenia la seva constitució i Espanya trigà segles. Els drets històrics són drets, però el dia 28 de maig de 2023 els drets els donaran els vots. Entre tots els hem de fer independentistes i podrem fer real la dita de Lluís M. Xirinacs.

Edicions locals